WYMAGANIA ISO 22000:2018 ONLINE

Termin szkolenia:

21 października 2024

18 listopada 2024

Cel szkolenia:

Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy na temat wymagań normy ISO 22000:2018 i przekazanie praktycznych podpowiedzi sposobu ich wdrożenia. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu zewnętrznego, weryfikującego spełnienie wymagań ISO 22000:2018.

Adresaci szkolenia:

Każdy kto chce poznać wymagania normy: pracownicy wszystkich szczebli, audytorzy czy pełnomocnicy.

Ramowy program szkolenia:

BLOK 1 – wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności

1. Wymagania prawne:

    • HACCP,
    • dobre praktyki (GMP/GHP),

2. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:

    • ustalanie stron zainteresowanych i kontekstu organizacji,
    • przywództwo i zaangażowanie w systemie,
    • polityka jakości, odpowiedzialność i kompetencje,
    • planowanie systemu zarządzania jakością z uwzględnieniem ryzyk i szans,
    • zapewnienie zasobów do planowanych działań w odniesieniu do personelu, infrastruktury i środowiska pracy,
    • działania operacyjne i kontrola,
    • ocena efektów działania,
    • doskonalenie systemu,

3. Warsztat – praca z normą.

Uczestnicy kursu otrzymują:

  • Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzem
  • Zaświadczenie potwierdzające ukończenie szkolenia

Informacje dodatkowe:

Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.

Cena: 700 zł netto + 23% VAT/osoba

Czas trwania szkolenia: 

1 dzień: 9:00-16:00

Lokalizacja: szkolenie on-line

Zgłoszenie na szkolenie

21 października 2024

18 listopada 2024

Baza Usług Rozwojowych

Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji.

Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH.

WYMAGANIA ISO 22000:2018 ONLINE

Termin szkolenia:

21 października 2024

18 listopada 2024

Cel szkolenia:

Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy na temat wymagań normy ISO 22000:2018 i przekazanie praktycznych podpowiedzi sposobu ich wdrożenia. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu zewnętrznego, weryfikującego spełnienie wymagań ISO 22000:2018.

Adresaci szkolenia:

Każdy kto chce poznać wymagania normy: pracownicy wszystkich szczebli, audytorzy czy pełnomocnicy.

Ramowy program szkolenia:

BLOK 1 – wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności

1. Wymagania prawne:

    • HACCP,
    • dobre praktyki (GMP/GHP),

2. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:

    • ustalanie stron zainteresowanych i kontekstu organizacji,
    • przywództwo i zaangażowanie w systemie,
    • polityka jakości, odpowiedzialność i kompetencje,
    • planowanie systemu zarządzania jakością z uwzględnieniem ryzyk i szans,
    • zapewnienie zasobów do planowanych działań w odniesieniu do personelu, infrastruktury i środowiska pracy,
    • działania operacyjne i kontrola,
    • ocena efektów działania,
    • doskonalenie systemu,

3. Warsztat – praca z normą.

Uczestnicy kursu otrzymują:

  • Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzem
  • Zaświadczenie potwierdzające ukończenie szkolenia

Informacje dodatkowe:

Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.

Cena: 700 zł netto + 23% VAT/osoba

Czas trwania szkolenia: 

1 dzień: 9:00-16:00

Lokalizacja: szkolenie on-line

Zgłoszenie na szkolenie

21 października 2024

18 listopada 2024

Copyright 2019 – centrum-doskonalenia.pl