Termin szkolenia:
20-21 stycznia 2025
Opis szkolenia:
Proponowane szkolenie pozwala na przygotowanie Pełnomocnika i Audytora wewnętrznego ISO do pełnienia obowiązków w ramach wdrożenia i utrzymywania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Pełnomocnik ds. systemu to osoba o określonych kompetencjach, doskonale wprowadzona w zakres tematyczny swoich obowiązków oraz znająca wymagania przyjętej normy.
Każdy Pełnomocnik i Audytor wewnętrzny ISO jest przez nas przygotowywany pod kątem praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy. Prowadzone przez nas szkolenia kończą się nadaniem certyfikatu potwierdzającego nie tylko uczestnictwo w kursie, ale również nowe kompetencje Pełnomocnika i Audytora. Dbamy także o ciekawą (nastawioną na aktywizację uczestników) formę kursów. Zależy nam na tym, aby już na etapie szkoleń każdy uczestnik miał okazję wykorzystać nowo zdobytą wiedzę oraz odnaleźć się w praktycznym działaniu. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu przyswojenie nowych wiadomości i umiejętności stanie się nie tylko prostsze, ale i ciekawsze.
Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do roli Audytorów wewnętrznych i Pełnomocników. Każdy element szkolenia uzupełniony jest praktycznymi przykładami i ćwiczeniami realizowanymi przez uczestników. Szkolenie prowadzą trenerzy posiadający wieloletnią praktykę we wdrażaniu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacjach.
Adresaci szkolenia:
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1 – wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności
2. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:
3. Warsztat – praca z normą.
BLOK 2 – warsztaty dla Audytorów wewnętrznych
1. Rola audytu wewnętrznego w ocenie i doskonaleniu systemu zarządzania.
2. Zadania i odpowiedzialność Audytów wewnętrznych.
3. Elementy przygotowania zespołu audytorskiego do przeprowadzenia audytu wewnętrznego:
4. Warsztat – spotkanie otwierające:
BLOK 3 – warsztaty praktyczne
1. Przygotowanie się w grupach do przeprowadzenia audytu (plan audytu, lista kontrolna, ustalanie zakresów pracy zespołu audytorskiego).
2. Przeprowadzenie w grupach audytów wewnętrznych – omówienie i wnioski.
3. Opracowanie raportów z przeprowadzonych audytów wewnętrznych.
4. Identyfikacja niezgodności.
BLOK 4 – rola Pełnomocnika ds. systemu zarządzania:
1. Zadania i zakres obowiązków Pełnomocnika ds. systemu zarządzania.
2. Etapy i wdrożenia systemu zarządzania – praktyczne porady.
3. Przygotowanie, przeprowadzenie i raportowanie przeglądu zarządzania.
4. Współpraca z jednostką certyfikującą.
5. Egzamin i omówienie wyników.
Uczestnicy kursu otrzymują:
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Cena: 1 000 zł netto + 23% VAT/osoba
Czas trwania szkolenia:
1 dzień: 9:00-16:00
2 dzień: 9:00-16:00
Lokalizacja: szkolenie on-line
Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji.
Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH.
Termin szkolenia:
20-21 stycznia 2025
Opis szkolenia:
Proponowane szkolenie pozwala na przygotowanie Pełnomocnika i Audytora wewnętrznego ISO do pełnienia obowiązków w ramach wdrożenia i utrzymywania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Pełnomocnik ds. systemu to osoba o określonych kompetencjach, doskonale wprowadzona w zakres tematyczny swoich obowiązków oraz znająca wymagania przyjętej normy.
Każdy Pełnomocnik i Audytor wewnętrzny ISO jest przez nas przygotowywany pod kątem praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy. Prowadzone przez nas szkolenia kończą się nadaniem certyfikatu potwierdzającego nie tylko uczestnictwo w kursie, ale również nowe kompetencje Pełnomocnika i Audytora. Dbamy także o ciekawą (nastawioną na aktywizację uczestników) formę kursów. Zależy nam na tym, aby już na etapie szkoleń każdy uczestnik miał okazję wykorzystać nowo zdobytą wiedzę oraz odnaleźć się w praktycznym działaniu. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu przyswojenie nowych wiadomości i umiejętności stanie się nie tylko prostsze, ale i ciekawsze.
Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do roli Audytorów wewnętrznych i Pełnomocników. Każdy element szkolenia uzupełniony jest praktycznymi przykładami i ćwiczeniami realizowanymi przez uczestników. Szkolenie prowadzą trenerzy posiadający wieloletnią praktykę we wdrażaniu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacjach.
Adresaci szkolenia:
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1 – wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności
2. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:
3. Warsztat – praca z normą.
BLOK 2 – warsztaty dla Audytorów wewnętrznych
1. Rola audytu wewnętrznego w ocenie i doskonaleniu systemu zarządzania.
2. Zadania i odpowiedzialność Audytów wewnętrznych.
3. Elementy przygotowania zespołu audytorskiego do przeprowadzenia audytu wewnętrznego:
4. Warsztat – spotkanie otwierające:
BLOK 3 – warsztaty praktyczne
1. Przygotowanie się w grupach do przeprowadzenia audytu (plan audytu, lista kontrolna, ustalanie zakresów pracy zespołu audytorskiego).
2. Przeprowadzenie w grupach audytów wewnętrznych – omówienie i wnioski.
3. Opracowanie raportów z przeprowadzonych audytów wewnętrznych.
4. Identyfikacja niezgodności.
BLOK 4 – rola Pełnomocnika ds. systemu zarządzania:
1. Zadania i zakres obowiązków Pełnomocnika ds. systemu zarządzania.
2. Etapy i wdrożenia systemu zarządzania – praktyczne porady.
3. Przygotowanie, przeprowadzenie i raportowanie przeglądu zarządzania.
4. Współpraca z jednostką certyfikującą.
5. Egzamin i omówienie wyników.
Uczestnicy kursu otrzymują:
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Cena: 1 000 zł netto + 23% VAT/osoba
Czas trwania szkolenia:
1 dzień: 9:00-16:00
2 dzień: 9:00-16:00
Lokalizacja: szkolenie on-line
Copyright 2019 – centrum-doskonalenia.pl