Termin szkolenia:
5-6 grudnia 2024
9-10 stycznia 2025
Informacje ogólne:
Obowiązkowy okres aktualizacji od 1 kwietnia 2024 r., do 31 marca 2025 r., w którym certyfikaty muszą zostać zaktualizowane z wersji 5.1 do wersji 6.
FSSC 22000 to system zarządzania bezpieczeństwem żywności oparty na normie ISO 22000. Jest to jedna z norm, która określa wymagania dotyczące systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w łańcuchu dostaw. FSSC 22000 został stworzony w celu ułatwienia organizacjom w branży spożywczej spełnienia wymagań dotyczących bezpieczeństwa żywności.
FSSC 22000 jest używany przez organizacje spożywcze jako narzędzie do zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym procesie produkcyjnym. Certyfikacja zgodności z FSSC 22000 może być również wymagana przez klientów, dostawców i inne zainteresowane strony, aby potwierdzić, że organizacja spełnia określone standardy bezpieczeństwa żywności.
Opis szkolenia:
Proponowane szkolenie pozwala na przygotowanie Audytora Wewnętrznego FSSC 22000 do samodzielnego audytowania.
Audytor wewnętrzny jest przez nas przygotowywany pod kątem praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy. Prowadzone przez nas szkolenia kończą się nadaniem certyfikatu potwierdzającego nie tylko uczestnictwo w kursie, ale również nowe kompetencje. Dbamy także o ciekawą (nastawioną na aktywizację uczestników) formę kursów. Zależy nam na tym, aby już na etapie szkoleń każdy uczestnik miał okazję wykorzystać nowo zdobytą wiedzę oraz odnaleźć się w praktycznym działaniu. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu przyswojenie nowych wiadomości i umiejętności stanie się nie tylko prostsze, ale i ciekawsze.
Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do roli Audytorów wewnętrznych. Każdy element szkolenia uzupełniony jest praktycznymi przykładami i ćwiczeniami realizowanymi przez uczestników. Szkolenie prowadzą trenerzy posiadający wieloletnią praktykę we wdrażaniu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacjach.
Adresaci szkolenia:
Ramowy program szkolenia:
Moduł 1 – Podstawy FSSC 22000:
Moduł 2 – Szkolenia dla zespołów HACCP:
Moduł 3 – Planu zarządzania bezpieczeństwem żywności:
Moduł 4 – Procedury związanych z FSSC 22000:
Moduł 5 – Audyt wewnętrzny FSSC 22000:
Moduł 6 – Warsztat praktyczny dla audytorów wewnętrznych
Uczestnicy kursu otrzymują:
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Cena: 850 zł netto + 23% VAT/osoba
Czas trwania szkolenia:
1 dzień: 9:00-16:00
2 dzień: 9:00-13:00
Lokalizacja: szkolenie on-line
5-6 grudnia 2024
9-10 stycznia 2025
Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji.
Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH.
Termin szkolenia:
5-6 grudnia 2024
9-10 stycznia 2025
Informacje ogólne:
Obowiązkowy okres aktualizacji od 1 kwietnia 2024 r., do 31 marca 2025 r., w którym certyfikaty muszą zostać zaktualizowane z wersji 5.1 do wersji 6.
FSSC 22000 to system zarządzania bezpieczeństwem żywności oparty na normie ISO 22000. Jest to jedna z norm, która określa wymagania dotyczące systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w łańcuchu dostaw. FSSC 22000 został stworzony w celu ułatwienia organizacjom w branży spożywczej spełnienia wymagań dotyczących bezpieczeństwa żywności.
FSSC 22000 jest używany przez organizacje spożywcze jako narzędzie do zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym procesie produkcyjnym. Certyfikacja zgodności z FSSC 22000 może być również wymagana przez klientów, dostawców i inne zainteresowane strony, aby potwierdzić, że organizacja spełnia określone standardy bezpieczeństwa żywności.
Opis szkolenia:
Proponowane szkolenie pozwala na przygotowanie Audytora Wewnętrznego FSSC 22000 do samodzielnego audytowania.
Audytor wewnętrzny jest przez nas przygotowywany pod kątem praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy. Prowadzone przez nas szkolenia kończą się nadaniem certyfikatu potwierdzającego nie tylko uczestnictwo w kursie, ale również nowe kompetencje. Dbamy także o ciekawą (nastawioną na aktywizację uczestników) formę kursów. Zależy nam na tym, aby już na etapie szkoleń każdy uczestnik miał okazję wykorzystać nowo zdobytą wiedzę oraz odnaleźć się w praktycznym działaniu. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu przyswojenie nowych wiadomości i umiejętności stanie się nie tylko prostsze, ale i ciekawsze.
Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do roli Audytorów wewnętrznych. Każdy element szkolenia uzupełniony jest praktycznymi przykładami i ćwiczeniami realizowanymi przez uczestników. Szkolenie prowadzą trenerzy posiadający wieloletnią praktykę we wdrażaniu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacjach.
Adresaci szkolenia:
Ramowy program szkolenia:
Moduł 1 – Podstawy FSSC 22000:
Moduł 2 – Szkolenia dla zespołów HACCP:
Moduł 3 – Planu zarządzania bezpieczeństwem żywności:
Moduł 4 – Procedury związanych z FSSC 22000:
Moduł 5 – Audyt wewnętrzny FSSC 22000:
Moduł 6 – Warsztat praktyczny dla audytorów wewnętrznych
Uczestnicy kursu otrzymują:
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Cena: 850 zł netto + 23% VAT/osoba
Czas trwania szkolenia:
1 dzień: 9:00-16:00
2 dzień: 9:00-13:00
Lokalizacja: szkolenie on-line
5-6 grudnia 2024
9-10 stycznia 2025
Copyright 2019 – centrum-doskonalenia.pl