NORMY ISO

CERTYFIKOWANY AUDYTOR WEWNĘTRZNY 22000:2018 ONLINE

Termin szkolenia:

27-28 maja 2024

Opis szkolenia:

Proponowane szkolenie pozwala na przygotowanie Audytora Wewnętrznego ISO 22000 do samodzielnego audytowania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Audytor wewnętrzny ISO jest przez nas przygotowywany pod kątem praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy. Prowadzone przez nas szkolenia kończą się nadaniem certyfikatu potwierdzającego nie tylko uczestnictwo w kursie, ale również nowe kompetencje. Dbamy także o ciekawą (nastawioną na aktywizację uczestników) formę kursów. Zależy nam na tym, aby już na etapie szkoleń każdy uczestnik miał okazję wykorzystać nowo zdobytą wiedzę oraz odnaleźć się w praktycznym działaniu. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu przyswojenie nowych wiadomości i umiejętności stanie się nie tylko prostsze, ale i ciekawsze.

Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do roli Audytorów wewnętrznych. Każdy element szkolenia uzupełniony jest praktycznymi przykładami i ćwiczeniami realizowanymi przez uczestników. Szkolenie prowadzą trenerzy posiadający wieloletnią praktykę we wdrażaniu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacjach.

Adresaci szkolenia:

  • Kandydaci na Audytorów wewnętrznych systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Ramowy program szkolenia:

BLOK 1 – wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności

1. Wymagania prawne:

    • HACCP,
    • dobre praktyki (GMP/GHP),

2. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:

    • ustalanie stron zainteresowanych i kontekstu organizacji,
    • przywództwo i zaangażowanie w systemie,
    • polityka jakości, odpowiedzialność i kompetencje,
    • planowanie systemu zarządzania jakością z uwzględnieniem ryzyk i szans,
    • zapewnienie zasobów do planowanych działań w odniesieniu do personelu, infrastruktury i środowiska pracy,
    • działania operacyjne i kontrola,
    • ocena efektów działania,
    • doskonalenie systemu,

3. Warsztat – praca z normą.

BLOK 2 – warsztaty dla Audytorów wewnętrznych

1. Rola audytu wewnętrznego w ocenie i doskonaleniu systemu zarządzania.

2. Zadania i odpowiedzialność Audytów wewnętrznych.

3. Elementy przygotowania zespołu audytorskiego do przeprowadzenia audytu wewnętrznego:

    • metody prowadzenia audytu z PN-EN ISO 19011,
    • planowanie i inicjacja audytu,
    • układanie listy pytań kontrolnych,
    • spotkanie otwierające,
    • metody zbierania próbek zgodne z PN-EN ISO 19011,
    • komunikacja interpersonalną podczas audytu,
    • spotkanie zamykające,
    • raport z audytu i jego dystrybucja,
    • rozpatrywanie niezgodności,
    • zamknięcie audytu.

4. Warsztat – spotkanie otwierające:

    • układanie pytań do zadanych punktów normy,
    • spotkanie zamykające.

5. Egzamin i omówienie wyników.

Uczestnicy kursu otrzymują:

  • Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
  • Certyfikat Audytora wewnętrznego ISO 22000:2018

Informacje dodatkowe:

Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.

Cena: 850 zł netto + 23% VAT/osoba

Czas trwania szkolenia: 

1 dzień: 9:00-16:00

2 dzień: 9:00-13:00

Lokalizacja: szkolenie on-line

Zgłoszenie na szkolenie

Aby wypełnić ten formularz, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce.

Baza Usług Rozwojowych

Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji.

Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH.

CERTYFIKOWANY AUDYTOR WEWNĘTRZNY 22000:2018 ONLINE

Termin szkolenia:

27-28 maja 2024

Opis szkolenia:

Proponowane szkolenie pozwala na przygotowanie Audytora Wewnętrznego ISO 22000 do samodzielnego audytowania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Audytor wewnętrzny ISO jest przez nas przygotowywany pod kątem praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy. Prowadzone przez nas szkolenia kończą się nadaniem certyfikatu potwierdzającego nie tylko uczestnictwo w kursie, ale również nowe kompetencje. Dbamy także o ciekawą (nastawioną na aktywizację uczestników) formę kursów. Zależy nam na tym, aby już na etapie szkoleń każdy uczestnik miał okazję wykorzystać nowo zdobytą wiedzę oraz odnaleźć się w praktycznym działaniu. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu przyswojenie nowych wiadomości i umiejętności stanie się nie tylko prostsze, ale i ciekawsze.

Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do roli Audytorów wewnętrznych. Każdy element szkolenia uzupełniony jest praktycznymi przykładami i ćwiczeniami realizowanymi przez uczestników. Szkolenie prowadzą trenerzy posiadający wieloletnią praktykę we wdrażaniu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacjach.

Adresaci szkolenia:

  • Kandydaci na Audytorów wewnętrznych systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Ramowy program szkolenia:

BLOK 1 – wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności

1. Wymagania prawne:

    • HACCP,
    • dobre praktyki (GMP/GHP),

2. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:

    • ustalanie stron zainteresowanych i kontekstu organizacji,
    • przywództwo i zaangażowanie w systemie,
    • polityka jakości, odpowiedzialność i kompetencje,
    • planowanie systemu zarządzania jakością z uwzględnieniem ryzyk i szans,
    • zapewnienie zasobów do planowanych działań w odniesieniu do personelu, infrastruktury i środowiska pracy,
    • działania operacyjne i kontrola,
    • ocena efektów działania,
    • doskonalenie systemu,

3. Warsztat – praca z normą.

BLOK 2 – warsztaty dla Audytorów wewnętrznych

1. Rola audytu wewnętrznego w ocenie i doskonaleniu systemu zarządzania.

2. Zadania i odpowiedzialność Audytów wewnętrznych.

3. Elementy przygotowania zespołu audytorskiego do przeprowadzenia audytu wewnętrznego:

    • metody prowadzenia audytu z PN-EN ISO 19011,
    • planowanie i inicjacja audytu,
    • układanie listy pytań kontrolnych,
    • spotkanie otwierające,
    • metody zbierania próbek zgodne z PN-EN ISO 19011,
    • komunikacja interpersonalną podczas audytu,
    • spotkanie zamykające,
    • raport z audytu i jego dystrybucja,
    • rozpatrywanie niezgodności,
    • zamknięcie audytu.

4. Warsztat – spotkanie otwierające:

    • układanie pytań do zadanych punktów normy,
    • spotkanie zamykające.

5. Egzamin i omówienie wyników.

Uczestnicy kursu otrzymują:

  • Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
  • Certyfikat Audytora wewnętrznego ISO 22000:2018

Informacje dodatkowe:

Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.

Cena: 850 zł netto + 23% VAT/osoba

Czas trwania szkolenia: 

1 dzień: 9:00-16:00

2 dzień: 9:00-13:00

Lokalizacja: szkolenie on-line

Zgłoszenie na szkolenie

Aby wypełnić ten formularz, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce.

Copyright 2019 – centrum-doskonalenia.pl