Termin szkolenia:
5-6 grudnia 2024
9-10 stycznia 2025
Informacje ogólne:
Obowiązkowy okres aktualizacji od 1 kwietnia 2024 r., do 31 marca 2025 r., w którym certyfikaty muszą zostać zaktualizowane z wersji 5.1 do wersji 6.
FSSC 22000 to system zarządzania bezpieczeństwem żywności oparty na normie ISO 22000. Jest to jedna z norm, która określa wymagania dotyczące systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w łańcuchu dostaw. FSSC 22000 został stworzony w celu ułatwienia organizacjom w branży spożywczej spełnienia wymagań dotyczących bezpieczeństwa żywności.
FSSC 22000 jest używany przez organizacje spożywcze jako narzędzie do zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym procesie produkcyjnym. Certyfikacja zgodności z FSSC 22000 może być również wymagana przez klientów, dostawców i inne zainteresowane strony, aby potwierdzić, że organizacja spełnia określone standardy bezpieczeństwa żywności.
Opis szkolenia:
Proponowane szkolenie pozwala na przygotowanie Pełnomocnika i Audytora wewnętrznego do pełnienia obowiązków w ramach wdrożenia i utrzymywania FSSC 22000. Pełnomocnik to osoba o określonych kompetencjach, doskonale wprowadzona w zakres tematyczny swoich obowiązków oraz znająca wymagania omawianego standardu.
Każdy Pełnomocnik i Audytor wewnętrzny jest przez nas przygotowywany pod kątem praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy. Prowadzone przez nas szkolenia kończą się nadaniem certyfikatu potwierdzającego nie tylko uczestnictwo w kursie, ale również nowe kompetencje Pełnomocnika i Audytora. Dbamy także o ciekawą (nastawioną na aktywizację uczestników) formę kursów. Zależy nam na tym, aby już na etapie szkoleń każdy uczestnik miał okazję wykorzystać nowo zdobytą wiedzę oraz odnaleźć się w praktycznym działaniu. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu przyswojenie nowych wiadomości i umiejętności stanie się nie tylko prostsze, ale i ciekawsze.
Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do roli Audytorów wewnętrznych i Pełnomocników. Każdy element szkolenia uzupełniony jest praktycznymi przykładami i ćwiczeniami realizowanymi przez uczestników. Szkolenie prowadzą trenerzy posiadający wieloletnią praktykę we wdrażaniu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacjach.
Adresaci szkolenia:
Ramowy program szkolenia:
Moduł 1 – Podstawy FSSC 22000:
Moduł 2 – Szkolenia dla zespołów HACCP:
Moduł 3 – Planu zarządzania bezpieczeństwem żywności:
Moduł 4 – Procedury związanych z FSSC 22000:
Moduł 5 – Audyt wewnętrzny FSSC 22000:
Moduł 6 – Warsztat praktyczny dla audytorów wewnętrznych
Moduł 7 – Zadania Pełnomocnika ds. systemu zarządzania
Uczestnicy kursu otrzymują:
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Cena: 1 000 zł netto + 23% VAT/osoba
Czas trwania szkolenia:
1 dzień: 9:00-16:00
2 dzień: 9:00-16:00
Lokalizacja: szkolenie on-line
5-6 grudnia 2024
9-10 stycznia 2025
Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji.
Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH.
Termin szkolenia:
5-6 grudnia 2024
9-10 stycznia 2025
Informacje ogólne:
Obowiązkowy okres aktualizacji od 1 kwietnia 2024 r., do 31 marca 2025 r., w którym certyfikaty muszą zostać zaktualizowane z wersji 5.1 do wersji 6.
FSSC 22000 to system zarządzania bezpieczeństwem żywności oparty na normie ISO 22000. Jest to jedna z norm, która określa wymagania dotyczące systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w łańcuchu dostaw. FSSC 22000 został stworzony w celu ułatwienia organizacjom w branży spożywczej spełnienia wymagań dotyczących bezpieczeństwa żywności.
FSSC 22000 jest używany przez organizacje spożywcze jako narzędzie do zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym procesie produkcyjnym. Certyfikacja zgodności z FSSC 22000 może być również wymagana przez klientów, dostawców i inne zainteresowane strony, aby potwierdzić, że organizacja spełnia określone standardy bezpieczeństwa żywności.
Opis szkolenia:
Proponowane szkolenie pozwala na przygotowanie Pełnomocnika i Audytora wewnętrznego do pełnienia obowiązków w ramach wdrożenia i utrzymywania FSSC 22000. Pełnomocnik to osoba o określonych kompetencjach, doskonale wprowadzona w zakres tematyczny swoich obowiązków oraz znająca wymagania omawianego standardu.
Każdy Pełnomocnik i Audytor wewnętrzny jest przez nas przygotowywany pod kątem praktycznego wykorzystania zdobytej wiedzy. Prowadzone przez nas szkolenia kończą się nadaniem certyfikatu potwierdzającego nie tylko uczestnictwo w kursie, ale również nowe kompetencje Pełnomocnika i Audytora. Dbamy także o ciekawą (nastawioną na aktywizację uczestników) formę kursów. Zależy nam na tym, aby już na etapie szkoleń każdy uczestnik miał okazję wykorzystać nowo zdobytą wiedzę oraz odnaleźć się w praktycznym działaniu. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu przyswojenie nowych wiadomości i umiejętności stanie się nie tylko prostsze, ale i ciekawsze.
Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do roli Audytorów wewnętrznych i Pełnomocników. Każdy element szkolenia uzupełniony jest praktycznymi przykładami i ćwiczeniami realizowanymi przez uczestników. Szkolenie prowadzą trenerzy posiadający wieloletnią praktykę we wdrażaniu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w organizacjach.
Adresaci szkolenia:
Ramowy program szkolenia:
Moduł 1 – Podstawy FSSC 22000:
Moduł 2 – Szkolenia dla zespołów HACCP:
Moduł 3 – Planu zarządzania bezpieczeństwem żywności:
Moduł 4 – Procedury związanych z FSSC 22000:
Moduł 5 – Audyt wewnętrzny FSSC 22000:
Moduł 6 – Warsztat praktyczny dla audytorów wewnętrznych
Moduł 7 – Zadania Pełnomocnika ds. systemu zarządzania
Uczestnicy kursu otrzymują:
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Cena: 1 000 zł netto + 23% VAT/osoba
Czas trwania szkolenia:
1 dzień: 9:00-16:00
2 dzień: 9:00-16:00
Lokalizacja: szkolenie on-line
5-6 grudnia 2024
9-10 stycznia 2025
Copyright 2019 – centrum-doskonalenia.pl