Termin szkolenia:
17 grudnia 2024
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z wymaganiami standardu BRC w wersji 9.
Program kursu obejmuje zarówno zajęcia teoretyczne jak i praktyczne z zakresu wymagań i interpretacji standardu.
Osoby biorące udział w szkoleniu zdobędą wiedzę oraz praktyczne umiejętności z zakresu wdrażania oraz utrzymywania w organizacji standardu BRC Food. Uczestnicy szkolenia pozyskają wiedzę jak wdrożyć BRC Food w firmie, aby z jednej strony był on zgodny z wymaganiami standardu, a z drugiej nie generował zbędnych dokumentów, stanowił efektywne narzędzie do zarządzania organizacją i zapewniał bezpieczeństwo jakości i legalności wywarzanych produktów.
Dzięki bogatej wiedzy oraz doświadczeniu zawodowemu naszych trenerów, każdy punkt realizowanego programu wzbogacony jest praktycznymi przykładami obrazującymi zastosowanie konkretnych metod lub rozwiązań. Pragniemy, by dzięki temu uczestnicy nie tylko zdobyli nową wiedzę, ale również umieli ją wykorzystać w codziennej pracy.
Dbamy, by wymianie wiedzy towarzyszyła również aktywizacja uczestników, pozwalająca dzielić się doświadczeniem zawodowym.
Adresaci szkolenia:
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1: wymagania systemu zarządzania jakością
1. Podstawowe pojęcia BRC.
2. Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE oraz Stanach Zjednoczonych.
3. Identyfikacja stref ryzyka: obszary odseparowane, obszary niskiego i wysokiego ryzyka oraz wysokiej ostrożności.
4. Powiązania z systemem HACCP – podstawy systemu HACCP wg BRC.
5. System zarządzania jakością wg BRC.
6. Wymagania fundamentalne.
7. Programy wstępne.
8. Audyty wewnętrzne i przegląd systemu – weryfikacja BRC.
9. Obrona żywności i autentyczność.
10. Procedura certyfikacji – klasyfikacja niezgodności/ocena na poziomie AA, certyfikacja wieloudziałowa, zasady ustalania terminów kolejnych audytów.
11. Procedura certyfikacji – program audytów zapowiedzianych i niezapowiedzianych oraz program rejestracji.
12. Działania korygujące – analiza przyczyn głównych.
Uczestnicy kursu otrzymują:
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Cena: 700 zł netto + 23% VAT/osoba
Czas trwania szkolenia:
1 dzień: 9:00-16:00
Lokalizacja: szkolenie on-line
Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji.
Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH.
Termin szkolenia:
17 grudnia 2024
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z wymaganiami standardu BRC w wersji 9.
Program kursu obejmuje zarówno zajęcia teoretyczne jak i praktyczne z zakresu wymagań i interpretacji standardu.
Osoby biorące udział w szkoleniu zdobędą wiedzę oraz praktyczne umiejętności z zakresu wdrażania oraz utrzymywania w organizacji standardu BRC Food. Uczestnicy szkolenia pozyskają wiedzę jak wdrożyć BRC Food w firmie, aby z jednej strony był on zgodny z wymaganiami standardu, a z drugiej nie generował zbędnych dokumentów, stanowił efektywne narzędzie do zarządzania organizacją i zapewniał bezpieczeństwo jakości i legalności wywarzanych produktów.
Dzięki bogatej wiedzy oraz doświadczeniu zawodowemu naszych trenerów, każdy punkt realizowanego programu wzbogacony jest praktycznymi przykładami obrazującymi zastosowanie konkretnych metod lub rozwiązań. Pragniemy, by dzięki temu uczestnicy nie tylko zdobyli nową wiedzę, ale również umieli ją wykorzystać w codziennej pracy.
Dbamy, by wymianie wiedzy towarzyszyła również aktywizacja uczestników, pozwalająca dzielić się doświadczeniem zawodowym.
Adresaci szkolenia:
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1: wymagania systemu zarządzania jakością
1. Podstawowe pojęcia BRC.
2. Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE oraz Stanach Zjednoczonych.
3. Identyfikacja stref ryzyka: obszary odseparowane, obszary niskiego i wysokiego ryzyka oraz wysokiej ostrożności.
4. Powiązania z systemem HACCP – podstawy systemu HACCP wg BRC.
5. System zarządzania jakością wg BRC.
6. Wymagania fundamentalne.
7. Programy wstępne.
8. Audyty wewnętrzne i przegląd systemu – weryfikacja BRC.
9. Obrona żywności i autentyczność.
10. Procedura certyfikacji – klasyfikacja niezgodności/ocena na poziomie AA, certyfikacja wieloudziałowa, zasady ustalania terminów kolejnych audytów.
11. Procedura certyfikacji – program audytów zapowiedzianych i niezapowiedzianych oraz program rejestracji.
12. Działania korygujące – analiza przyczyn głównych.
Uczestnicy kursu otrzymują:
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Cena: 700 zł netto + 23% VAT/osoba
Czas trwania szkolenia:
1 dzień: 9:00-16:00
Lokalizacja: szkolenie on-line
Copyright 2019 – centrum-doskonalenia.pl